Kwetsbaarheid als kracht

 

Niet alle hoogsensitieve mensen zijn hetzelfde. Hoogsensitiviteit is namelijk niet iets dat je bent, maar iets wat je hebt.
En het is ook niet altijd iets dat een last is, het kan echt een gave worden, maar meestal moet je er even mee leren omgaan.

Dit klinkt nu heel makkelijk, maar als je niet weet waar het gedrag van je kind vandaan komt, dan zit je soms met je handen in het haar omdat je kind altijd driftbuien krijgt na een leuk dagje uit,  heel kieskeurig is met eten, huilt omdat hij denkt dat niemand op de hele wereld hem aardig vindt, heel snel teleurgesteld is, of snel op zijn tenen getrapt, etc etc.

En als je niet snapt waar je eigen gedrag vandaan komt, dan kan het zijn dat je je heel onzeker gaat voelen, of dat je gaat denken dat je raar bent, omdat je niet alle dingen kan doen op een dag, of in een week, die andere mensen wel gewoon schijnen te kunnen doen.

Er wordt veel gepraat over hoogsensitieve kinderen, maar er zijn zeker ook veel hoogsensitieve volwassenen. Zij hebben het vaak niet gemakkelijk gehad in hun jeugd omdat er toen nog niet zoveel kennis was over hoogsensitiviteit. Zijn voelde zich vaak niet gehoord, gezien of begrepen. Vroeger was er namelijk geen of heel weinig informatie over hooggevoeligheid, zelfs het woord bestond nog niet. Meestal werd je dan als kind verlegen genoemd, en kreeg je het stempel dat je niet veel kon hebben.

Sommige hoogsensitieve mensen zijn ook paranormaal begaafd, zij zien aura’s om mensen heen, of energieën in huis. Soms weten ze te vertellen wie er ziek is, vinden ze op het eerste gezicht iemand niet aardig, of hebben ze voorspellende dromen. Niet alle hoogsensitieve mensen zijn paranormaal begaafd, maar alle paranormaal begaafde mensen zijn wel hoogsensitief.

Het kan een verademing zijn om eens met iemand te praten die weet waarover je het hebt en die jou begrijpt, en die handvatten kan geven hoe om te gaan met jouw hoogsensitiviteit of die van je kind. Er is namelijk heel veel te vertellen en uit te leggen over hoogsensitiviteit, er zitten juist hele mooie kanten aan, èn er is ook veel over te lezen op internet. Maar je hebt er pas echt wat aan als je oplossingen praktisch kunt toepassen in jouw dagelijks leven.

 

Aantal personen: In principe 1 op 1
maar maximaal 3 personen tegelijk, zodat ik iedereen veel aandacht kan geven.
De workshop is helemaal afgestemd op jouw specifieke situatie.

Tijd: 3x smiddags onder schooltijd van 13.00 uur tot 15.00 uur of 1 dag in een schoolvakantie van 9.30 uur tot 15.00 uur.

Investering:  (incl koffie/thee, iets lekkers en evt materiaal)
1 persoon: €90,00 p.p
2 personen: €75,00 p.p
3 personen: €60,00 p.p

Aanmelden: esspecialbyesther@gmail.com