kinder-consulten

 

Voor kinderen die gewoon even hun verhaal kwijt willen, iemand nodig hebben die even naar hen luistert.

Veel kinderen hebben volle hoofden. Ze moeten en willen zoveel, en kunnen dat niet bevatten.
Of ze hebben iets meegemaakt dat ze nog moeten verwerken.
Soms ook hebben kinderen een voorstelling van zaken, die helemaal niet klopt met de werkelijkheid, of hebben ze angsten of onzekerheden.

Bij mij (een buitenstaander) kunnen ze hun verhaal kwijt. Dat kan heel verhelderend werken of voor opluchting zorgen.

Ik ben erachter gekomen dat kinderen van deze leeftijd het liefst iets maken terwijl ze praten, of  lekker door het bos willen banjeren terwijl we kletsen. Vaak willen ze alleen hun verhaal maar kwijt.
Ik ben dan ook afgestapt van het aan tafel zitten en vragen beantwoorden met deze kinderen. En daarna “methodes” inzetten.

Ik ben niet iemand die even iets fixt, bij mij geen kant en klare oplossingen of oefeningen die voorbijgaan aan wat er werkelijk speelt.
Door de fotoreading of het schema weet ik al wat er echt aan de hand is, en ik zal tijdens het klooien en kletsen, deze inzichten overbrengen naar het cliëntje, hem zijn
verhaal laten doen, naar hem luisteren, en hem zelf laten ontdekken wat hij nodig heeft. Schatgraven noem ik dat.

Tijdens het schatgraven kunnen we bijvoorbeeld
een taart of koekjes bakken,
een dromenvanger maken,
een handmasssage geven/krijgen en nagels lakken,
in het bos naar mooie takken en andere schatten zoeken en daar iets van maken,
armbandjes of een mala (meditatieketting) maken,
handlettering
het Schatgravers-of Coacheespel doen,
een bouwdoos in elkaar zetten,
samen een verhaal schrijven,
fotoshoot etc.

Waar ook de interesse van het kind maar ligt. Ik let er wel op dat er een bruggetje is naar zijn/haar uitdaging.

Onder schooltijd heb ik hier meer ruimte voor dan na schooltijd.

Werkwijze:
Stap 1
Thuis invullen van vragenlijst+chakra/auralagenschema of fororeading, tekening (huis, boom, gezin) €50,00

Stap 2
Vervolgafspraken
Consult half uur €30,00
Consult 45 minuten €40,00
Consult 1 uur €50,00

Let op: Consulten zijn zonder ouder(s) erbij. Evt intakegesprek met ouder èn kind ter kennismaking. 

 

Wil je ook dat je kind weer lekker in zijn/haar vel zit?  Mail me op consltesspecial@gmail.com

 

1343075779415     1343074701738    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Dit zeggen cliënten over de kinder-consulten

“Lieve Esther, Wij willen je heel erg bedanken voor de fijne dappere dodo sessie. Van een onzeker kind is mijn zoon in een paar weken veranderd in een mannetje met meer zelfvertrouwen, hij zit veel beter in zijn vel en is rustiger. Korte uitleg voor de lezers: Mijn zoontje was erg druk op school op school, hij wist zich niet zo goed een houding te geven dus ging hij druk gedrag vertonen en was niet altijd even aardig tegen zijn klasgenootjes. Esther heeft hem een middag op school geobserveerd en ik schrok van haar verslag, was dit mijn kind? Thuis rustig en heel lief en op school bijna het omgekeerde. Esther had een plan bedacht, ik sprak erover met mijn zoontje (4 jaar) en hij vertelde dat hij blij was dat iemand hem wilde helpen. Hij vertelde Esther dat hij pijn had in zijn lijf als kinderen niet met hem wilden spelen, hij had echt verdriet!!! En mama ook, mijn hart brak in tweeën. Esther deed een dappere dodo sessie en mijn zoontje was er heel erg mee geholpen, hij voelde zich beter en het ging beter op school. Hij kreeg van Esther een schatkistje met kleine opdrachtjes erin: dingen die hij op school kon gebruiken zoals: Vraag bij het kiesbord: zullen we samen spelen? De juffrouw besprak de briefjes in de klas zodat ook andere kinderen er iets van opstaken. Voor mij het allerbelangrijkste: Esther maakte duidelijk dat er niks mis was met mijn zoontje, ieder kind is anders en heeft soms wel eens hulp nodig, maar je bent goed zoals je bent!!!! Na een paar weken gaf mijn zoontje zelf aan dat het genoeg was zo! Esther je bent fantastisch!! Heel erg bedankt en ik hoop je snel weer eens te zien…….Dikke kus xxx A.”

 

“Hoi Esther! Het gaat heel goed met ons. We hebben het geplande bezoek aan jou besproken. Of het idd nog nodig is. Want het gaat nl heeeeeeel erg goed. In ieder geval thuis. Hij doet echt z’n best om te focussen. Het is voor hem en ons echt heel fijn dat hij dankzij de sessies met jou een meer “wakker” hoofd kan hebben en daardoor alles wat relaxter kan beleven. Tot zover echt heel erg bedankt! Groetjes W.”

 

“Hoi Esther Leuk dat je zo je werk uit kunt breiden en meerdere kinderen kunt gaan helpen door een helend verhaal voor ze te schrijven. Het is toch een teken dat schoolmaatschappelijk werk e.d jouw werk serieus zien en er heil van verwachten. Dat moet een kick geven! Esther jij begrijpt dat het belangrijk is om kinderen met problemen te helpen, jouw werk is heel BELANGRIJK! Veel succes! Hartelijke groet, J”