Kind In Evenwicht (KIE)

Kind in evenwicht
In mijn praktijk werk ik met KIE, Kind In Evenwicht, de taal van het kinderlichaam. De basis ligt in de neuro-emotionele integratie en is verder ontwikkeld door Carla van Wensen

Kind in evenwicht is een snelle en speelse manier om te ontdekken waarom het kind fysiek en emotioneel vastloopt en wat er nodig is om het makkelijker te maken.
Deze manier van werken is voor het kind van alle leeftijden en zijn of haar ouders. Kinderen vinden het leuk om te doen  en te ervaren. Het bijkomend voordeel is dat ze niet hoeven te praten als ze dat niet kunnen of willen. De spieren vertellen het verhaal.

Prikkels
Alles wat wij voelen en ervaren en meemaken, komt binnen in onze rechterhersenhelft. (en bij hoogsensitieve personen zijn dat nog veel meer prikkels dan bij niet-hoogsensitieve personen.)
Deze prikkels stromen door naar de linkerhersenhelft, waar ze “verklaard” worden en waar wordt bepaald hoe je ergens mee omgaat. Moeilijk gedrag en lichamelijke klachten hebben altijd een onderliggende oorzaak die niet zichtbaar is aan de buitenkant.

Zo kom ik samen met jou uit bij bijna vergeten en diep weggestopte ervaringen en/of emoties. De kwartjes vallen. En als iets boven water is, kun je er woorden aan geven en ervoor zorgen dat deze emotie alsnog verwerkt wordt.

Dit is hoe ik werk. Zoeken naar de oorzaak en dat als uitgangspunt nemen ipv symptoombestrijding.

Als ervaringen, prikkels, niet volledig of niet verklaard worden, dan blijven ze in je lichaam zitten. Elke keer als je vervolgens iets soortgelijks meemaakt, krijg je hetzelfde gevoel als vroeger. Het wordt een trigger waar je elke keer weer op reageert met emoties, gedrag of lichamelijke klachten.

Onbegrepen gedrag en onverwerkte emoties en gedachten veroorzaken blokkades in onze chakra’s, energiebanen en de bijbehorende organen. Dit zorgt ervoor dat je ziek wordt of pijn ervaart, of emotioneel of fysiek uit balans raakt. Ons lijf heeft antwoord op alle vragen, want het kent ons als geen ander. Soms heb je zelf even geen woorden of weet je niet wat de oorzaak van iets is. KIE laat je spieren het verhaal vertellen. Je lichaam heeft alles wat je hebt meegemaakt, onthouden, ook al ben jij het zelf vergeten.
Met KIE kunnen de niet verwerkte emoties begrepen worden, waardoor verwerking plaats kan gaan vinden. Dan is de trigger geen trigger meer. En verdwijnt of vermindert het gedrag of de lichamelijke klacht.

Kind in Evenwicht werkt met kennis uit de toegepaste kinesiologie (Touch for health), de neuro-emotionele Integratie (NEI), kennis over de ontwikkeling van het brein, meridianen, chakra’s en de invloed van ziekte, stress en trauma, en de prenatale periode, conceptie, zwangerschap, geboorte. Daarom is tijdens het consult het verhaal van de geboorte meestal ook aanwezig.

Biosensor en spiertest
Bij KIE werken we met de spiertest of de biosensor.
Een biosensor is een meetmiddel, een diagnostisch hulpmiddel. Het heeft een zweverig karakter maar iedereen kan er in principe mee leren werken.
Alles heeft energie en een bepaalde trilling, voedsel, medicijnen, mensen, stenen, emoties en gedachten etc. De biosensor vangt deze trilling op. Daarna geeft het aan of de trilling van bv een steen of bepaald voedsel, op dat moment bij de persoon past die getest wordt, dus of het resoneert met die persoon.
De signalen kunnen gelezen worden en dat levert weer nuttige informatie op, waarmee we verder kunnen werken.
Investering per consult 50 euro