Kinderen en hun ouders

Toen ik in 2010  begon met Esspecial, was er nog niet zoveel bekend over hoogsensitiviteit
Het voelde toen vooral als mijn missie om kinderen en de mensen om hen heen te vertellen wat hooggevoeligheid inhoudt. En hoe je er mee om kan gaan. Want dat was hard nodig.
Maar tegenwoordig weet zowat iedereen wat hooggevoeligheid of hoogsensitiviteit is en schieten de coaches voor hsp-ers als paddenstoelen uit de grond.  De missie om meer bekendheid te geven aan hoogsensitiviteit is daarmee geslaagd.

Nog steeds herken ik de hoogsensitivelingen in één oogopslag en ontstaat er heel snel een verbinding van hart tot hart tussen hen en mij.
Omdat ik hen zie en hoor. Of ze nou baby, peuter of basisschoolkind zijn, puber of volwassen.
Ik begrijp hun hoofd en hart, en dat weten ze.

Bij mij hoeven ze niks te doen of zich te bewijzen. Ze mogen gewoon Zijn.
Op de opvang, de peuterspeelzaal, in mijn praktijk of in het dagelijks leven.

Met kinderen die uitdagingen op hun pad vinden, loop ik graag een stukje mee. Niet om de stenen op hun weg te verleggen, maar om hen te leren hoe ze eroverheen kunnen klimmen.

Ik begeleid ook paranormaal begaafde kinderen.
Want wat nog steeds een taboe is, is paranormale ervaringen bij kinderen (en ook bij volwassenen). Mensen weten vaak niet wat ze daarmee moeten of vinden het eng, stoppen het weg, doen er lacherig over of weten niet wat ze tegen hun kind moeten zeggen.
Als je er zelf geen ervaring mee hebt, is het lastig. Kinderen voelen zich dan  onbegrepen of raar en hebben het gevoel dat ze het maar beter niet meer kunnen zeggen. Dit kan heel veel impact hebben op een kind. Want spiritualiteit of paranormale ervaringen zijn een deel van hen, dat ze niet kunnen negeren. Doen ze dat wel, dan worden ze ziek. Of eenzaam. Of allebei.

Hoe fijn zou het voor hen zijn als er iemand is die hen wel begrijpt? En het ook aan de ouders uit kan leggen?
We kunnen het dan samen over spiritualiteit hebben en alles wat daarmee te maken heeft, geesten (die ik energieën noem), kaarten leggen, aura’s, fotoreadingen, edelstenen,  etc. Maar ook waar je heen gaat als je overlijdt, soulmates, en zelfs over de zin van het leven. Je bewandelt Je eigen wijze weg

Ook jullie, als ouders van deze kinderen, zijn uiteraard welkom! We doen het samen. Want ik loop maar een klein stukje mee met het kind, en jullie als het goed is veel langer!