Tips voor hsp-ers en paranormaal-gevoeligen

 

Om je heen hoor je veel over fysieke gezondheid, voeding, sporten etc.  En de wereld is ook erg “verstandig” ingericht.
Intuïtie en op je gevoel afgaan, vinden mensen vaak maar vaag. Dat komt omdat we tegenwoordig te ver af staan van onszelf. Er zijn veel externe afleidingen, we willen van alles in materieel opzicht. Er is ook veel, en alles kan, dus kiezen is moeilijk.
Ik ben van mening dat er best wat meer aandacht mag zijn voor het energetisch lichaam. Op school, in de opvoeding van onze kinderen en in het dagelijks leven.
Ook, of juist,  energetisch en emotioneel moeten we goed voor onszelf zorgen. Als je altijd maar je gevoel wegstopt, je niet uit of alles weglacht, komt het toch later alsnog tot uiting, maar dan in de vorm van lichamelijke klachten, angst, een ziekte of bijvoorbeeld een burn-out. Dan maakt het niet uit of je 3x in de week sport of goed kunt leren.

Het kan geen kwaad om stil te staan bij je eigen energie en die van anderen, te ontprikkelen als je een drukke dag hebt gehad, te onderzoeken van wie het gevoel nou eigenlijk is dat je voelt, hoeveel je aan kan op een dag, en om te aarden en grenzen te stellen.

Hieronder deel ik met jullie oefeningen en tips die je zelf toe kunt passen zodat je je sterker zult voelen in je hooggevoeligheid.
Ik heb ze verzameld uit verschillende cursussen, workshops, ervaringen, boeken en mijn leven en ik zal ze steeds aanvullen.

Afschermen en gronden

Je hoofd leegmaken