Helende Verhalen

Na de testen via een foto, via een fotoreading of het testen met de biosensor, is het soms nodig om ervaringen nader te verwerken of te verklaren. Dit kan o.a door een helend verhaal.

Helende Verhalen worden door iedereen weer anders genoemd. Sommige mensen noemen het een helpend verhaal, of een therapeutisch verhaal. Ze zijn o.a bekend in de NLP.
Een helend verhaal is een magische en verrassende manier om je kind, jezelf of je klas, te helpen.
Kinderen geloven nog in wonderen. Ze staan open voor alle oplossingen, voor het kind is alles mogelijk. Voor volwassenen geven helende verhalen veel inzicht.

Deze verhalen ondersteunen de verwerking en hebben een positieve invloed op persoonlijke ontwikkeling. Door de symbolen en verhalen pikt het onderbewuste de boodschap die bedoeld wordt, heel gemakkelijk op. Er is bewustwording van het probleem en van de oplossing. Het antwoord ligt in jezelf verborgen.
Ik schrijf helende verhalen vooral voor kinderen van 3 tot 7 jaar, voor jongere of oudere kinderen, volwassenen ( je “innerlijke” kind ), klassen waarin veel gepest wordt of waar geen groepsgeest bestaat. Zeker voor hooggevoelige kinderen is een helend verhaal heel geschikt omdat zij een rijke gevoelswereld en intuïtie hebben.

Verhalen kunnen helpen bij slaapproblemen, traumatische ervaringen, faalangst, eetproblemen van peuters of kleuters, het afleren van een speen, onverwerkte rouw, problemen door scheiding ouders, agressief, druk of onrustig gedrag, Het accepteren van ADHD, bij eczeem, allergieën, hooikoorts, hoofdpijn, buikpijn, angsten, onzekerheden, verminderd zelfvertrouwen ( bv door pesten ) paranormale ervaringen begrijpen, loskomen van het verleden, de geboorte verwerken etc.