Wat zijn helende verhalen

   

Esspecial is begonnen als een praktijk met alleen maar helende verhalen.
Ik werd in 2009 meteen gegrepen door deze methode.

Vanaf het moment dat ik leerde schrijven, ben ik blijven schrijven, schrijven, schrijven. Dagboeken, gedichtjes, verhalen, liedjes, brieven….
En toen kwam de training “Helende verhalen leren schrijven” op mijn pad. Het was magisch, sprookjesachtig, onbewust, grappig en diep. Ik dook erin en vond het helemaal fantastisch.
Een helend verhaal is een magische en verrassende manier om je kind, jezelf of je klas, te helpen.
Kinderen geloven nog in wonderen. Ze staan open voor alle oplossingen, voor het kind is alles mogelijk. Voor volwassenen geven helende verhalen veel inzicht.

Deze verhalen ondersteunen de verwerking en hebben een positieve invloed op persoonlijke ontwikkeling. Door de symbolen en verhalen pikt het onderbewuste de boodschap die bedoeld wordt, heel gemakkelijk op. Er is bewustwording van het probleem en van de oplossing. Het antwoord ligt in jezelf verborgen.
Verhalen kunnen helpen bij slaapproblemen, traumatische ervaringen, faalangst, eetproblemen van peuters of kleuters, het afleren van een speen, onverwerkte rouw, problemen door scheiding ouders, agressief, druk of onrustig gedrag, Het accepteren van ADHD, bij eczeem, allergieën, hooikoorts, hoofdpijn, buikpijn, angsten, onzekerheden, verminderd zelfvertrouwen ( bv door pesten ) paranormale ervaringen begrijpen, loskomen van het verleden, de geboorte verwerken etc.

In het begin dacht ik, hoe kan een verhaal nou een kind helpen? Maar ik ging het doen, ik ging schrijven. En elke keer waren er mooie reacties. Elke keer.
Kinderen die weer konden slapen, kinderen die niet meer bang waren, kinderen die leerden om met hun hooggevoeligheid om te gaan, kinderen die meer zelfvertrouwen kregen, kinderen die het leven wat luchtiger konden bekijken of zich niet meer zo “anders” voelden…. Ouders die moesten huilen of zichzelf er ook heel erg in herkenden…
En zo ging ik steeds meer in de verhalen geloven. Want ik kon er niet meer omheen.

Ik schrijf de verhalen speciaal voor het kind en zijn of haar specifieke situatie. Daarvoor ga ik in de energie van het kind zitten als ik schrijf.
Ik weet zelf van tevoren niet waar het verhaal heen zal gaan, en na een tijdje kom ik uit mijn bubbel en is het af. Ik schrijf alles in één keer. Ik hoef nooit iets weg te halen of te herschrijven.
Het gaat letterlijk van hart naar hand.

Het is magisch.

En het is voor jou.

Investering:

  • Consult op afstand: Hulpvraag ouder/kind+foto kind per mail+helende verhaal per mail  €75,00
  • Consult in de praktijk: consult kind+helend verhaal kind  €85,00
  • Consult in de praktijk: consult ouder+helend verhaal kind  €85,00
  • Helend verhaal en de reis daarna:
    Het kindt tekent zelf de symbolen die ik gebruik voor het schrijven van het verhaal. Daarnaast werken we samen het verhaal uit met tekeningen, oefeningen, stressrelease en affirmaties. Hierbij gebruik ik verschillende tools uit mijn praktijk. 3 consulten inclusief verhaal: €180,00

Aanmelden voor een helend verhaal voor je kind, jezelf of je klas, mail naar consultesspecial@gmail.com 

Dit zeggen cliënten over de Helende Verhalen

“Hallo Esther,
Ik heb zojuist het verhaal gelezen, en was er diep door geraakt, heb flink
moeten huilen….ik vind het een prachtig verhaal geworden. Uw intuïtie is
erg goed 😉
Ik ben benieuwd hoe mijn zoon het vindt.
Groetjes P.”

*****

“We zaten met onze handen in het haar vanwege het niet slapen van onze 3-jarige dochter.
Door jouw helende verhaal kan iedereen eindelijk weer normaal slapen!
Ik geloofde er niet zo in maar t werkt echt.
We zijn ontzettend blij!
Veel liefs K&R”

*****

“Het leek of het verhaal ook voor mij was geschreven…ik dacht mmmmm dat komt me wel erg
bekend voor allemaal :)…”

*****

“Hoi Esther,
S. moest erg lachen om het verhaal van het poesje. Er zit veel humor in. We hebben er veel plezier mee!
Maar t fijnste is dat het ook nog werkt! S heeft veel meer zelfvertrouwen gekregen.
Groetjes M.”

*****

“Via via kwam ik op de website van Esther en ik kwam daar de optie tegen om een Helend Verhaal te laten schrijven. En ik dacht meteen, “wauw, ja dat wil ik voor mijn dochter doen”.
Ik stuurde Esther 2 foto’s op van mijn dochter, en de reading die Esther aan me terug koppelde klopte precies met hoe mijn dochter is en zich voelt. Ik vond het super bijzonder, dat Esther zo goed kon aanvoelen waar de blokkades bij haar zitten.
Korte tijd daarna ontving ik het helende verhaal en ook dat vond ik super mooi en qua metaforen ook precies passen bij mijn dochter, de situatie en haar emoties. Ik dacht nog wel even ‘hoe ga ik aanpakken met een dame die richting pubertijd gaat, wil ze nog wel voorgelezen worden?’. Maar toen ik zei dat ik een leuk verhaaltje voor haar had, wilde ze het graag horen.
Het verhaal bleek een opening voor goede gesprekken tussen ons over haar emoties en dingetjes waar ze tegenaan loopt. Nu vraagt ze er zelf om en geeft ook zelf aan ‘ik vond het altijd lastig om over mijn emoties te praten, maar op deze manier lukt het wel veel beter’.
Super fijn, dankzij Esther is mijn dochter minder geblokkeerd in haar emotionele stuk en zij merkt zelf ook dat ze lichter is nu. Echt een aanrader.’
B, moeder van een dochter van 11

*****

“Hoi Esther, wat een prachtig verhaal. Het kwam heel erg binnen. Ik heb zelf heel erg zitten huilen. Het is zo herkenbaar! Als het G. niet helpt, dan helpt het mij wel! 😉 “

*****

“Hoi Esther, ik wilde je vandaag nog mailen om te reageren op je site. Maar eerst even je prachtige verhaal! Ik kan alleen maar zeggen dat ik het geweldig vind! Ik lees dat jij je heel goed in de kinderwereld kunt verplaatsen. Hartelijke groeten, Sandrina.”

*****

“Lieve Esther, We hebben A. het verhaal 12 keer voorgelezen. Toen was hij het wel een beetje zat en wilde hij liever wat anders lezen. Maar ik vond dit al best bijzonder, dat hij het goed vond om het steeds weer te lezen. Hij kon het ook steeds beter zelf aanvullen, dus dat was wel grappig. Hij praat meer, maakt meer grapjes, vertelt meer over school, wilde ineens een kuifje (die hij inmiddels ook weer zat is, maar goed), wilde zonder zijwieltjes gaan fietsen, voelt zich stoerder, is beduidend minder moe en klaagt er niet meer over. Als hij nu moe is, is dat gewoon ‘normaal’ moe, zonder dat je denkt ‘er is iets aan de hand’. Dus kortom: het gaat goed met A. Daar zijn wij blij mee, maar hij beseft het zelf ook echt, dus dat is extra leuk! Lieve Esther, heel hartelijk dank!”

*****

“Het werken met kinderen, het schrijven van helende verhalen, heb ik overgedragen aan Esther Hensen uit  Zuid-Beijerland, die dit fantastisch doet. Haar site is www.esspecial.nl. Hartelijke groeten, Sandrina Niemantsverdriet, Praktijk de Dialoog”

*****

“Hallo Esther, het verhaal dat je hebt geschreven is super leuk ik lees hem nu nog steets en het gaat goed op de BSO en op school en ik speel veel vaker met vriendinen. Groetjes L. ps ik mis je een beetje.”

*****

“Hallo Esther, Het gaat idd goed met L. Fijn dat het verhaal geholpen heeft. Ik zal het zeker aanraden bij mensen. Wie weet tot ziens! Met vriendelijke groeten, M.”

*****

“Hallo Esther, Wij hebben, op een enkele dag na, iedere dag voor het slapen gaan, het verhaal voorgelezen. De afgelopen dagen kon T. zelf het  verhaal al helemaal vertellen (sommige zinnen echt letterlijk). Wij hebben zeker de indruk dat hij minder spierspanning gebruikt, de laatste tijd. Verder hebben we het gevoel dat hij meer nadenkt als hij praat. Hij  vindt het verhaal ook leuk. We zien dus zeker verbetering in het gedrag van T. Groetjes S. en A.”

*****

“Hoi Esther, Het verhaal was heel goed en erg mooi, maar ook verrassend geschreven. We hebben het nu 2 weken gelezen en het lijkt te gaan werken. Ik merk wel al dat het alleen naar boven lopen makkelijker gaat en ik hoop dat het alleen boven spelen binnenkort ook makkelijker zal gaan. Groetjes en een fijne dag, W.”

*****

“Hey Es, In één adem de verhalen uitgelezen, ik zat er helemaal in, zie het dus ook echt voor me! Kippenvel…wat een talent heb je toch! Dit is zo mooi. Er zit herkenning in voor de persoon in kwestie, maar ook een boodschap, een boodschap over zelfvertrouwen. Je reikt de persoon een hand: Kom maar, pak mijn hand. We doen het een stukje samen en straks kun je het zelf omdat je in jezelf gelooft! Het is geweldig om te lezen, echt waar!! Ben supertrots! A.”

*****

“Hoi Esther, “T. vond het een leuk verhaal. We hebben 2 weken elke dag het voorgelezen. Daarna even gestopt maar je merkt aan hem dat hij het vaker wil horen dus vanavond er weer tijd voor gemaakt. We hebben vaak de plaatjes bekeken en erover gepraat. Dan merk je dat hij wat meer z’n gevoelens uit. Dat is goed.  Hij oogt rustiger, niet zo nerveus meer. Hij zit goed in z’n velletje, ook in omgang met anderen is hij niet zo afwachtend meer maar toont meer initiatief. Maakt z’n gevoel bespreekbaar, minder boos en gefrustreerd. Verder gaat alles z’n gangetje. Ik weet niet goed welke veranderingen ik nog meer kan verwachten. Ik maak er tijd voor en we zien het wel. Hij oogt rustiger en meer ontspannen. Bijt niet meer op z’n nagels bedenk ik me net! Bedankt voor je mooie verhaal! Groetjes I.”

*****

“Lieve Esther, Wij willen je heel erg bedanken voor de fijne dappere dodo sessie. Van een onzeker kind is mijn zoon in een paar weken veranderd in een mannetje met meer zelfvertrouwen, hij zit veel beter in zijn vel en is rustiger. Korte uitleg voor de lezers: Mijn zoontje was erg druk op school op school, hij wist zich niet zo goed een houding te geven dus ging hij druk gedrag vertonen en was niet altijd even aardig tegen zijn klasgenootjes. Esther heeft hem een middag op school geobserveerd en ik schrok van haar verslag, was dit mijn kind? Thuis rustig en heel lief en op school bijna het omgekeerde. Esther had een plan bedacht, ik sprak erover met mijn zoontje (4 jaar) en hij vertelde dat hij blij was dat iemand hem wilde helpen. Hij vertelde Esther dat hij pijn had in zijn lijf als kinderen niet met hem wilden spelen, hij had echt verdriet!!! En mama ook, mijn hart brak in tweeën. Esther deed een dappere dodo sessie en mijn zoontje was er heel erg mee geholpen, hij voelde zich beter en het ging beter op school. Hij kreeg van Esther een schatkistje met kleine opdrachtjes erin: dingen die hij op school kon gebruiken zoals: Vraag bij het kiesbord: zullen we samen spelen? De juffrouw besprak de briefjes in de klas zodat ook andere kinderen er iets van opstaken. Voor mij het allerbelangrijkste: Esther maakte duidelijk dat er niks mis was met mijn zoontje, ieder kind is anders en heeft soms wel eens hulp nodig, maar je bent goed zoals je bent!!!! Na een paar weken gaf mijn zoontje zelf aan dat het genoeg was zo! Esther je bent fantastisch!! Heel erg bedankt en ik hoop je snel weer eens te zien…….Dikke kus xxx A.”

*****

“Hoi Esther! Het gaat heel goed met ons. We hebben het geplande bezoek aan jou besproken. Of het idd nog nodig is. Want het gaat nl heeeeeeel erg goed. In ieder geval thuis. Hij doet echt z’n best om te focussen. Het is voor hem en ons echt heel fijn dat hij dankzij de sessies met jou een meer “wakker” hoofd kan hebben en daardoor alles wat relaxter kan beleven. Tot zover echt heel erg bedankt! Groetjes W.”

*****

“Hoi Esther Leuk dat je zo je werk uit kunt breiden en meerdere kinderen kunt gaan helpen door een helend verhaal voor ze te schrijven. Het is toch een teken dat schoolmaatschappelijk werk e.d jouw werk serieus zien en er heil van verwachten. Dat moet een kick geven! Esther jij begrijpt dat het belangrijk is om kinderen met problemen te helpen, jouw werk is heel BELANGRIJK! Veel succes! Hartelijke groet, J”