Helende verhalen

Esspecial is begonnen met alleen maar helende verhalen.
Ik werd in 2009 meteen gegrepen door deze methode.

Vanaf het moment dat ik leerde schrijven, ben ik blijven schrijven, schrijven, schrijven. Dagboeken, gedichtjes, verhalen, liedjes, brieven….
En toen kwam de training “Helende verhalen leren schrijven” op mijn pad. Het was magisch, sprookjesachtig, onbewust, grappig en diep. Ik dook erin en vond het helemaal fantastisch.

In het begin dacht ik, hoe kan een verhaal nou een kind helpen? Maar ik ging het doen, ik ging schrijven. En elke keer waren er mooie reacties. Elke keer.
Kinderen die weer konden slapen, kinderen die niet meer bang waren, kinderen die leerden om met hun hooggevoeligheid om te gaan, kinderen die meer zelfvertrouwen kregen, kinderen die het leven wat luchtiger konden bekijken of zich niet meer zo “anders” voelden…. Ouders die moesten huilen of zichzelf er ook heel erg in herkenden…
En zo ging ik steeds meer in de verhalen geloven. Want ik kon er niet meer omheen.

Ik schrijf de verhalen speciaal voor het kind en zijn of haar specifieke situatie. Daarvoor ga ik in de energie van het kind zitten als ik schrijf.
Ik weet zelf van tevoren niet waar het verhaal heen zal gaan, en na een tijdje kom ik uit mijn bubbel en is het af. Ik schrijf alles in één keer. Ik hoef nooit iets weg te halen of te herschrijven.
Het gaat letterlijk van hart naar hand.

Het is magisch.

En het is voor jou.

 

Helende verhalen