Helende Verhalen

Voor kinderen vanaf 6 jaar is er ook de mogelijkheid van een helend verhaal.

Op afstand:
Verhaal ouder plus foto kind per mail+helende verhaal  per mail  €90,00

In de praktijk:
consult kind waarin het kind zelf de symbolen voor het verhaal tekent+helend verhaal  €80,00
of
consult met ouder+helend verhaal kind  €80,00

Helende Verhalen worden door iedereen weer anders genoemd. Sommige mensen noemen het een helpend verhaal, of een therapeutisch verhaal.
Ze zijn o.a bekend in de NLP.
Een helend verhaal is een magische en verrassende manier om je kind, jezelf of je klas, te helpen. Deze verhalen ondersteunen de verwerking en hebben een positieve invloed op persoonlijke ontwikkeling. Door de symbolen en verhalen pikt je onderbewuste de boodschap die voor jou bedoeld is, heel gemakkelijk op. Je wordt je bewust van het probleem en van de oplossing. Het antwoord ligt in jezelf verborgen.

Ik schrijf Verhalen Die Helpen voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Maar het is ook mogelijk een verhaal te schrijven voor jongere of oudere kinderen, volwassenen ( je “innerlijke” kind ), klassen waarin veel gepest wordt of waar geen groepsgeest bestaat. Zeker voor hooggevoelige kinderen is een helend verhaal heel geschikt omdat zij een rijke gevoelswereld en intuïtie hebben.

Verhalen kunnen helpen bij slaapproblemen, traumatische ervaringen, faalangst, eetproblemen van peuters of kleuters, het afleren van een speen, onverwerkte rouw, problemen door scheiding ouders, agressief, druk of onrustig gedrag, Het accepteren van ADHD, bij eczeem, allergieën, hooikoorts, hoofdpijn, buikpijn, angsten, onzekerheden, verminderd zelfvertrouwen ( bv door pesten ) paranormale ervaringen begrijpen etc.

Wil je dat ik een helend verhaal voor je kind schrijf, mail dan naar consultesspecial@gmail.com

 

 

Dit zeggen cliënten over de Helende Verhalen

“Via via kwam ik op de website van Esther en ik kwam daar de optie tegen om een Helend Verhaal te laten schrijven. En ik dacht meteen, “wauw, ja dat wil ik voor mijn dochter doen”.
Ik stuurde Esther 2 foto’s op van mijn dochter, en de reading die Esther aan me terug koppelde klopte precies met hoe mijn dochter is en zich voelt. Ik vond het super bijzonder, dat Esther zo goed kon aanvoelen waar de blokkades bij haar zitten.
Korte tijd daarna ontving ik het helende verhaal en ook dat vond ik super mooi en qua metaforen ook precies passen bij mijn dochter, de situatie en haar emoties. Ik dacht nog wel even ‘hoe ga ik aanpakken met een dame die richting pubertijd gaat, wil ze nog wel voorgelezen worden?’. Maar toen ik zei dat ik een leuk verhaaltje voor haar had, wilde ze het graag horen.
Het verhaal bleek een opening voor goede gesprekken tussen ons over haar emoties en dingetjes waar ze tegenaan loopt. Nu vraagt ze er zelf om en geeft ook zelf aan ‘ik vond het altijd lastig om over mijn emoties te praten, maar op deze manier lukt het wel veel beter’.
Super fijn, dankzij Esther is mijn dochter minder geblokkeerd in haar emotionele stuk en zij merkt zelf ook dat ze lichter is nu. Echt een aanrader.’
B, moeder van een dochter van bijna 12.

*****

“Hoi Esther, wat een prachtig verhaal. Het kwam heel erg binnen. Ik heb zelf heel erg zitten huilen. Het is zo herkenbaar! Als het G. niet helpt, dan helpt het mij wel! 😉 “

*****

“Hoi Esther, ik wilde je vandaag nog mailen om te reageren op je site. Maar eerst even je prachtige verhaal! Ik kan alleen maar zeggen dat ik het geweldig vind! Ik lees dat jij je heel goed in de kinderwereld kunt verplaatsen. Hartelijke groeten, Sandrina.”

*****

“Lieve Esther, We hebben A. het verhaal 12 keer voorgelezen. Toen was hij het wel een beetje zat en wilde hij liever wat anders lezen. Maar ik vond dit al best bijzonder, dat hij het goed vond om het steeds weer te lezen. Hij kon het ook steeds beter zelf aanvullen, dus dat was wel grappig. Hij praat meer, maakt meer grapjes, vertelt meer over school, wilde ineens een kuifje (die hij inmiddels ook weer zat is, maar goed), wilde zonder zijwieltjes gaan fietsen, voelt zich stoerder, is beduidend minder moe en klaagt er niet meer over. Als hij nu moe is, is dat gewoon ‘normaal’ moe, zonder dat je denkt ‘er is iets aan de hand’. Dus kortom: het gaat goed met A. Daar zijn wij blij mee, maar hij beseft het zelf ook echt, dus dat is extra leuk! Lieve Esther, heel hartelijk dank!”

*****

“Het werken met kinderen, het schrijven van helende verhalen, heb ik overgedragen aan Esther Hensen uit  Zuid-Beijerland, die dit fantastisch doet. Haar site is www.esspecial.nl. Hartelijke groeten, Sandrina Niemantsverdriet, Praktijk de Dialoog”

*****

“Hallo Esther, het verhaal dat je hebt geschreven is super leuk ik lees hem nu nog steets en het gaat goed op de BSO en op school en ik speel veel vaker met vriendinen. Groetjes L. ps ik mis je een beetje.”

*****

“Hallo Esther, Het gaat idd goed met L. Fijn dat het verhaal geholpen heeft. Ik zal het zeker aanraden bij mensen. Wie weet tot ziens! Met vriendelijke groeten, M.”

*****

“Hallo Esther, Wij hebben, op een enkele dag na, iedere dag voor het slapen gaan, het verhaal voorgelezen. De afgelopen dagen kon T. zelf het  verhaal al helemaal vertellen (sommige zinnen echt letterlijk). Wij hebben zeker de indruk dat hij minder spierspanning gebruikt, de laatste tijd. Verder hebben we het gevoel dat hij meer nadenkt als hij praat. Hij  vindt het verhaal ook leuk. We zien dus zeker verbetering in het gedrag van T. Groetjes S. en A.”

*****

“Hoi Esther, Het verhaal was heel goed en erg mooi, maar ook verrassend geschreven. We hebben het nu 2 weken gelezen en het lijkt te gaan werken. Ik merk wel al dat het alleen naar boven lopen makkelijker gaat en ik hoop dat het alleen boven spelen binnenkort ook makkelijker zal gaan. Groetjes en een fijne dag, W.”

*****

“Hey Es, In één adem de verhalen uitgelezen, ik zat er helemaal in, zie het dus ook echt voor me! Kippenvel…wat een talent heb je toch! Dit is zo mooi. Er zit herkenning in voor de persoon in kwestie, maar ook een boodschap, een boodschap over zelfvertrouwen. Je reikt de persoon een hand: Kom maar, pak mijn hand. We doen het een stukje samen en straks kun je het zelf omdat je in jezelf gelooft! Het is geweldig om te lezen, echt waar!! Ben supertrots! A.”

*****

“Hoi Esther, “T. vond het een leuk verhaal. We hebben 2 weken elke dag het voorgelezen. Daarna even gestopt maar je merkt aan hem dat hij het vaker wil horen dus vanavond er weer tijd voor gemaakt. We hebben vaak de plaatjes bekeken en erover gepraat. Dan merk je dat hij wat meer z’n gevoelens uit. Dat is goed.  Hij oogt rustiger, niet zo nerveus meer. Hij zit goed in z’n velletje, ook in omgang met anderen is hij niet zo afwachtend meer maar toont meer initiatief. Maakt z’n gevoel bespreekbaar, minder boos en gefrustreerd. Verder gaat alles z’n gangetje. Ik weet niet goed welke veranderingen ik nog meer kan verwachten. Ik maak er tijd voor en we zien het wel. Hij oogt rustiger en meer ontspannen. Bijt niet meer op z’n nagels bedenk ik me net! Bedankt voor je mooie verhaal! Groetjes I.”